Retkikohteet ja laavut

Airakselan kylä

Kalamaja

Airakselan osakaskunnan rakentama kota sijaitsee Iso-Laukaalla Kumpusaaren eteläpuolella ja on kaikkien käytettävissä. Saareen pääsee veneellä tai talvella jäätä pitkin esimerkiksi Airakselan uimarannalta. Kunnioitetaan herkkää järviluontoa ja tuodaan omat roskat saaresta pois.

Laukaanvuoren näkötorni

Airakselan kyläyhdistyksen rakentama näkötorni sijaitsee Laukaanvuoren korkeimmalla kohdalla. Klikkaa kuvaa ja lue juttu Retkipaikasta.

Kauppisenlammen kota

Kauppisenmäentie 309, Airaksela

Airakselan erämiesten rakentama viihtyisä kota Kauppisnevan luonnonsuojelualueen kupeessa, Kauppisen rannalla. Kauppisenlammen rannasta lähtee polku Kauppisnevalle. Kuivakäymälä ja polttopuita.

Hoikan kota

Kota Hoikkalammen rannalla. Kodalle pääset Viita-ahontietä pitkin tai talvella vaikkapa vierestä menevää kelkkareittiä pitkin. Lähellä upeat Valkeisen kalliot. Kuivakäymälä ja polttopuita.

Auma-ahonmäen lenkki

Urheiluseura Airakselan yrityksen rakentama ja ylläpitämä hiihtolatu, jossa voit sulan maan aikaan myös retkeillä. Halutessasi voit jatkaa lenkkiä kesällä moottorikelkkareittiä pitkin Hirvonjoen yli Jussilantielle asti ja palata hiekkatietä pitkin asfalttitielle. Jussilantie ylittää kaksi etenkin keväällä komeaa puroa, joissa voit nähdä vaikka koskikaran.