SPR Airakselan osasto

Airakselan kylä

Airakselalla on pitkä perinne SPR:n osastotoiminnassa. Osastomme aloitti toimintansa Karttulan Osaston kyläkerhona v. 1965 ja itsenäistyi omaksi osastoksi v. 1977.

Jäsenmäärä oli parhaina aikoina jopa 200 jäsentä, koko kylän jäsenmäärän ollessa reilu 300 henkilöä. Jäsenet haettiin kotiovelta mukaan, ja toki jäsenmaksukin oli vain muutama markka. Jäsenmäärä on nykyään n. 50 henkilöä. Tervetuloa mukaan!

 

Vuosittaiset tapahtumat ovat kesällä pidetyt Letunkiännöt ja syksyllä Mykysoppa. Molempien tapahtumien tuotto menee Punaisen Ristin Nälkäpäiväkeräykseen. Osastolla on aktiivinen hallitus, joka järjestään nämä varainhankintatapahtumat talkoovoimin. Näihin molempiin tapahtumiin tarjotaan myös kuljetusta kyytiä tarvitseville.

Letunkiännöt pidetään kesäisin jonkun kylän asukkaan pihapiirissä. Siellä myydään lettuja, kahvia, arpoja ja esitetään jotain pientä ohjelmaa. Mykysoppa, joka on siis savolainen perinneruoka, keitetään, tarjotaan ja myydään kylän Seurantalolla Nälkäpäivän aikoihin, joko paikalla nautittuna tai kotiin vietynä. Viime kesän Letunkiännöissä oli mukana lähes 100 henkilöä ja Mykysoppaa keitettiin 60 litraa.

Airakselan Osaston hallitus 2020:

Margit Ropponen, puheenjohtaja
Kirsti Suokko
Kaisa Martikainen
Aira Airaksinen
Väinö Juntunen
Eija Halonen, rahastonhoitaja

1200px-Punainen_Risti_Röda_Korset.svg