Voimistelu- ja urheiluseura Airakselan yritys

Airakselan kylä

Voimistelu- ja Urheiluseura Airakselan Yritys ry on yksi Suomen vanhimmista urheiluseuroista, perustettu jo 27. lokakuuta 1912 ja kirjattu yhdistysrekisteriin vuonna 1924. Katsaus seuran historiaan ja nykyiseen toimintaan on nähtävissä täällä.

Talkoilla rakennettu seurantalon sijaitsee Seuran omistaman urheilukentän vieressä osoitteessa Airakselantie 591. Talo toimii kylän sydämenä niin liikunnan kuin erilaisten yhteisten tapahtumien puitteissa, ja sen monipuolisesta suurkeittiöstä on kyläläisiä kestitty lukemattomissa juhlissa ja tapahtumissa. Taloa vuokrataan myös ulkopuolisille. Lisätietoa seurantalosta löydät täältä.

Käytä hyväksi kylän liikuntamahdollisuuksia!

Airakselan yrityksen tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella. Seurantalolla toimii viikoittain

– aktiivisia sisäpeliryhmiä (sähly, lentopallo, sulkapallo, pickleball)
– kyläläisten vetämät lasten ja nuorten liikuntakerhot
– kaupungin ja kansalaisopiston liikuntaryhmät.

Kentällä pelataan kesäisin mm. pesäpalloa ja järjestetään kylän lapsille yleisurheilun nappulakisat. Valaistu jääkiekkokaukalo tarjoaa talvella luistelumahdollisuuden. Seura on myös tehnyt latupohjan ja ylläpitää latua. Seurantaloa vastapäätä alkava reilun 4 kilometrin hiihtolenkki kutsuu hiihtäjiä lumitilanteen salliessa. Muina aikoina latupohjalla voi kävellä ja patikoida. Latukartan löydät täältä.

Seuran toiminta perustuu paljolti talkootyöhön ja kyläläisten aktiivisuuteen. Se rahoittaa toimintansa jäsenmaksujen lisäksi avustusten, erilaisten tapahtumien ja vuokratulojen turvin. Airakselan Yritys toimii läheisessä yhteistyössä kylän muiden yhdistysten, Kuopion kaupungin sekä kansalaisopiston kanssa. Margit Ropponen on kirjoittanut seurasta on sen 100-vuotisjuhlavuonna historiikin. 

Liity Airakselan Yritykseen!

On hienoa, että kylällä on lähietäisyydellä näin monipuoliset liikuntamahdollisuudet, ja että voimme kokoontua seurantalolla monessa eri yhteydessä. Seuran jäsenmaksu on vain 25 euroa aikuisilta ja 5 euroa lapsilta (alle 15 v.) – toivomme, että kaikki kyläläiset ja kesäasukkaat tulette jäseniksi, mukaan seurantalolle ja myös käyttämään hyväksi liikuntamahdollisuuksia. Osallistumalla vaikutat siihen, että toiminta jatkuu vilkkaana. Otamme mieluusti vastaan myös vinkkejä tulevaa toimintaa ajatellen!

Jäsenmaksun voit maksaa tilille: FI14 5600 0550 0079 11

Viestiksi jäsenmaksu ja jäsenten nimet. Täytä sen jälkeen jäsenlomake täältä.

Airakselan Yrityksen johtokunta ja toimihenkilöt 

Vilma Airaksinen (puheenjohtaja)
Piia Bartos (varapuheenjohtaja)
Hannu Halonen
Mikko Haatainen

Suvi Hotti

Jere Hotti

Petri Nivamo (varajäsen)
Ida Tuhkanen (varajäsen)
Seuran sihteerinä toimii Päivi Isokääntä ja rahastonhoitajana Eija Halonen.

Seuran jäsen- ja osallistujarekisterin tietosuojaseloste: AIRY tietosuojaseloste_25.1.202